У Чернівецькій області виявили кота лісового, який входить до Червоної книги.

Про це повідомляє Дністровська районна рада.

У Чернівецькій області працівники Кельменецького природоохоронного відділення підтвердили існування на території регіону червонокнижного виду – кота лісового.

“Кіт лісовий, через особливості поведінки та надзвичайну схожість із свійським котом, піддається досить важкому визначенню. Відрізняє його дещо більший розмір, притуплений хвіст із кільцями чорного кольору, незмінне сіре хутро.

Традиційною територією його проживання є Карпатський регіон. Чисельність кота лісового зменшується не лише внаслідок негативної людської діяльності, а й через здатність до спарювання зі свійською кішкою. Здогадки про його існування неодноразово підтверджувалися розповідями місцевих лісників та мисливців.

Однак науково підтвердити перебування цього рідкісного виду нам вдалося в сумний спосіб: за його останками, знайденими на автомобільній дорозі.

Для більш детального вивчення даного екземпляру його зразки направлено до лабораторії Київського зоопарку”, – повідомила Вікторія Білівська, молодший науковий співробітник Кельменецького природоохоронного відділення.

Залишити відповідь