На Буковині за рік створили 12 опорних шкіл

ВідБуковина Онлайн

Гру 4, 2020


На Буковині триває формування мережі опорних закладів загальної середньої освіти
facebook.com/cvODA

A
A
A

Потреба створення опорних шкіл, пов’язана із реформою децентралізації

На Буковині триває формування мережі опорних закладів загальної середньої освіти. Так, у 2016-2019 років в області створили 15 таких шкіл та 23 їхніх філії, а цього року – 12 закладів із 18 відділеннями. Про це йдеться на сайті Чернівецької ОДА.

Потреба створення опорних, тобто «головних» шкіл у громаді, пов’язана із реформою децентралізації. Вони покликані покращити якість навчання у сільській місцевості. Такі заклади можуть отримати додаткову державну підтримку на модернізацію та створення нового освітнього простору, до прикладу, комп’ютерну техніку чи обладнання для сучасних кабінетів.

Під час візиту до Хотинської територіальної громади заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко відвідала Хотинську опорну школу. До її складу входять дві філії – заклад загальної середньої освіти І ступеня «Початкова школа» та Анадольський навчально-виховний комплекс, що наразі проходить процес реорганізації.

У опорній школі навчаються 790 учнів, 77 із них щоденно довозять із ближніх сіл. Цього року Хотинський опорний заклад отримав із державного бюджету 950 тисяч гривень для зведення спортивного майданчика з сучасним покриттям. Також закуплено технологічне обладнання для харчоблоку на загальну суму 123 тисячі гривень.

– Зараз, в умовах великих змін, важливо зберегти якісні параметри мережі освітніх закладів, створення належних умов їхнього функціонування й розвитку, нового освітнього простору, удосконалення змісту освітнього процесу, впровадження нових освітніх технологій, розвиток здібностей дітей і підлітків, підвищення престижу професії вчителя та їхнього соціального статусу, – зазначила Ірина Ісопенко.

За її словами, в області сформовано Перспективний план моделювання мережі опорних закладів освіти та їх філій на 2020-2022 роки. Він передбачає створення 36 опорних закладів із 83 філіями.

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь