У Рукшині внаслідок пожежі загинув чоловік

ВідБуковина Онлайн

Січ 12, 2019

Увечері 10 січня 2019 року до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в селі Рукшин Хотинського району.

Рятувальникам зателефонували сусіди і сповістили, що горить житловий будинок, де сам мешкає чоловік, 1927 року народження.

За вказаною адресою направили черговий караул 7 державної пожежно-рятувальної частини міста Хотин. Оскільки на момент приїзду вогнеборців у будинку утворилося щільне задимлення, рятувальники одягнули спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, зайшли в них в приміщення та, перш за все, кинулися на пошуки господаря.

Чоловіка було виявлено у кімнаті на печі. На жаль, господар був вже без ознак життя.

За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі в домі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Ймовірно, власник не прикрив дверцята печі, приліг відпочити й заснув.

З печі випала жаринка й спричинила займання. Пожежу ліквідували вогнеборці на площі 20 кв.м. Тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу міста Новоселиця для встановлення точної причини смерті.

З початку року внаслідок пожеж у Хотинському районі загинули 2 людей. Причиною трагедій став людський фактор. Зазвичай громадяни необережні при поводженні з відкритим вогнем, нехтують правилами безпеки під час експлуатації електроприладів чи печей. Відтак виникає загроза отруєння чадним газом та продуктами горіння, можливість короткого замкнення через перевантаження електромережі тощо. Ніколи не можна передбачити, за яких умов необачність жителів може стати трагедією. Тому рятувальники закликають мешканців краю: не нехтуйте правилами пожежної безпеки, будьте обачні та відповідальні. Вогонь може забрати найцінніше – життя. Не допускайте виникнення пожежі в домі та бережіть себе.

Хотинський районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Залишити відповідь